Start dropdown content

Herhaal medicatie

Wanneer u voor 10:30 uur herhaalmedicatie doorgeeft, kunt u de medicatie de volgende werkdag afhalen in uw eigen apotheek. Indien u na half 11 bestelt, zal de medicatie in de meeste gevallen 2 werkdagen later pas bij uw apotheek klaarliggen.

Het is mogelijk om herhaalrecepten aan te vragen door deze in te spreken op de speciaal daarvoor bestemde receptenlijn (te bereiken via het telefoonnummer van de praktijk: 010-4342150). Ook kunt u uw herhaalrecept digitaal doorgeven middels onderstaande knop. Als de medicatie bezorgd moet worden, kunt u dat in het vak 'opmerkingen' noteren.

Let op bij invullen van uw geboortedatum moet u eerst de maand en pas als tweede de dag invullen.

Herhaalrecept aanvragen

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Inschrijven

Hieronder kunt u een inschrijfformulier downloaden en deze kunt u inleveren bij de assistente op de praktijk. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Het is ook mogelijk om u online in te schrijven via onderstaand formulier. U dient zich nog wel te legitimeren op de praktijk alvorens de inschrijving in behandeling wordt genomen.

Let op: Er is momenteel een wachtlijst voor inschrijving. De wachttijd is op dit moment gemiddeld 6-12 maanden. Uw inschrijving is pas definitief als de assistente dit telefonisch aan u bevestigd heeft. 

Download inschrijfformulier

Inschrijfformulier praktijk Elshout en de Vos

 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij

Huisartsenpraktijk Elshout en De Vos

Overige informatie

De jaarlijkse griepprik is op 14 november van 15.00 tot 17.00 uur op onze praktijk (zie hieronder voor adres). Indien u hiervoor in aanmerking komt, zal u een schriftelijke uitnodiging ontvangen voor 1 november.

Onze praktijk is per 20 mei 2019 verhuisd naar de nieuwe locatie. Het adres van de nieuwe locatie is:

Medisch Centrum Hoog Lede

Francijntje de Kadtlaan 44D

3136 LR Vlaardingen (op het oude Holy-terrein)

Het telefoonnummer, de website (elshoutendevos.nl) en het mailadres zijn hetzelfde gebleven.

De praktijk heeft momenteel een  lange wachtlijst voor inschrijving. Klik voor meer informatie op het icoon 'Inschrijven' bovenaan deze pagina.

De nieuwsbrief van April 2019 staat online. Kijk hiervoor onder het kopje 'Meer informatie'.

 

 

 

Openingstijden

Handig om te weten

Bereikbaarheid

De praktijk is dagelijks bereikbaar voor spoedgevallen van 8.00 tot 17.00 uur op 010 434 21 50 (sneltoets 1).

Voor het maken van afspraken kunt u elke werkdag bellen van 8.00 tot 10.30 uur. Indien u nog dezelfde dag een  visite wenst, belt u dan ruim vóór 10.00 uur.
Van 10.30 tot 11.00 uur is er intern overleg en is de praktijk alleen bereikbaar voor spoedgevallen.
Voor het opvragen van bloed- of andere onderzoeken kunt u bellen tussen 11.00 en 12.30 uur.

Vanaf 12.30 is de praktijk beperkt telefonisch bereikbaar:

 • Op maandag- en vrijdagmiddag is de praktijk tot 17.00 uur alleen bereikbaar voor spoedeisende of dringende zaken.
 • Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag is de praktijk tot 15.00 uur alleen bereikbaar voor spoedgevallen die niet kunnen wachten tot na 15.00 uur.

 

10 minuten per afspraak

Een afspraak met de huisarts duurt 10 minuten.

Heeft u 2 klachten of denkt u voor een probleem meer tijd nodig te hebben, maak dan een dubbele afspraak. Vaak moet u voor een dubbele afspraak wel 1 week of langer wachten in verband met beperkte spreekuurplekken hiervoor. Bij meer dan 2 klachten/vragen zult u meerdere afspraken moeten maken. 

Indien blijkt dat er meer tijd nodig is dan de 10 of 20 minuten waarvoor u de afspraak hebt gemaakt, dan zal de huisarts tijdens het consult direct aangeven dat er een vervolgafspraak gemaakt dient te worden.

 

Kosten bij verhindering

Kom op tijd voor uw afspraak en zeg afspraken van tevoren af als u verhinderd bent. Indien u zonder bericht niet op uw afspraak verschijnt kan u het ‘wegblijftarief’ in rekening worden gebracht. Dit varieert van €25,- voor een normaal consult tot €50,- voor een bijzonder consult (ingrepen, longfunctietesten, etc.). Deze kosten kunt u niet declareren bij uw verzekering.

 

Bloed prikken in de praktijk

Op de dinsdag en donderdag kunt u van 08.00-09.30 uur terecht op de praktijk voor bloed prikken.

 

Vakantie & Waarneming

Het kan zijn dat de huisarts afwezig is in verband met een nascholing, een vrije (mid)dag, vakantie of wegens ziekte. Ons streven is om de spreekuren zoveel mogelijk doorgang te laten vinden door een waarnemend huisarts, zodat er geen lange wachttijden ontstaan. Wij verzoeken u dan ook niet te wachten tot de arts weer terug is maar gewoon op het spreekuur van de waarnemer een afspraak te maken.

Indien er geen waarnemer aanwezig is voor reguliere spreekuren is de praktijk gesloten en wordt u voor spoedgevallen verwezen naar een van de andere praktijken waar wij mee samenwerken (in hetzelfde gebouw als onze huisartsenpraktijk).

Praktijk gesloten (ivm vakantie of nascholing)

 • vrijdag 6 t/m vrijdag 13 september is de praktijk telefonisch gesloten

Overige afwezigheid dokter De Vos

 • 3 t/m 13 september
 • 31 oktober en 1 november
 • 4 t/m 14 november

Overige afwezigheid dokter Elshout

 • 14 t/m 18 oktober
 • 31 oktober en 1 november

Medewerkers

Mevr. A.A. de Vos
Huisarts

woensdag en vrijdag

Dhr. G. Elshout
Huisarts

maandag en donderdag

Irene Bezemer
Doktersassistente/ POH-S in opleiding

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Waarnemend huisarts
Huisarts

dinsdag

Sanne Rijkee
POH-GGZ

vrijdag

Danielle Koole
POH-S

vrijdag (om de week)

Monique Don
Doktersassistente

dinsdag en woensdag

Meer informatie

 • Elk half jaar proberen wij een nieuwsbrief te maken met daarin informatie over verschillende aspecten van onze praktijk en om u op de hoogte te brengen van (gezondheids-)zaken die op dat moment spelen. De nieuwsbrieven vindt u in de wachtkamer of hier op de website.

  Nieuwsbrief Maart 2017

  Nieuwsbrief Oktober 2017

  Nieuwsbrief April 2018

  Nieuwsbrief September 2018

  Nieuwsbrief April 2019

   

 • Onze praktijk is per 20 mei verhuisd naar de nieuwe locatie. Het adres van de nieuwe locatie is:

   

  Medisch Centrum Hoog Lede

  Francijntje de Kadtlaan 44D

  3136 LR Vlaardingen (op het oude Holy-terrein)

   

  Vanaf 20 mei is de Churchillsingel en de praktijklocatie aan de Dillenburgsingel 10 gesloten en dient u zich voor alle afspraken op bovenstaande locatie te melden. Het telefoonnummer, de website (elshoutendevos.nl) en het mailadres zijn hetzelfde gebleven.

   

 • Voor betrouwbare uitleg of meer informatie over ziektebeelden en symptomen raden wij u aan te kijken op http://www.thuisarts.nl

  U vind een directe link onderaan deze pagina.

 • Indien u een klacht heeft kunt u contact opnemen met praktijk (info@elshoutendevos.nl, telefonisch, of per post). Wij nemen uiterlijk binnen 7 dagen contact met u op ten einde een gesprek te plannen om deze klacht te bespreken en samen tot een oplossing te komen.

  Mocht u een klacht hebben over uw huisarts en bent u er samen niet uitgekomen, dan kunt u zich wenden tot de SKGE (https://www.skge.nl/). Hier kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

 • Bij het maken van een afspraak zal de assistente u vragen naar de reden. Zij zal u wellicht een aantal aanvullende vragen stellen om vast te stellen welke hulp voor u als patiënt het beste is. Bijvoorbeeld een bezoek op het spreekuur van de arts, praktijkondersteuner of assistente, een telefonisch contact met de huisarts, een recept of een advies van de assistente. De assistente heeft, net als alle medewerkers van de praktijk, geheimhoudingsplicht en vanzelfsprekend zal zij uw privacy waarborgen.

 • Mede door de vergrijzing is de vraag naar zorg de laatste jaren toegenomen in Nederland. We verwachten dat dit de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen. Door de grote vraag is deze zorg echter steeds moeilijker te leveren, zeker als dat acuut (<24uur) of op korte termijn moet.

  Het is de taak en verantwoordelijkheid van de patiënt en familie om zelf thuiszorg aan te vragen. U kunt hiervoor bellen naar desbetreffende thuiszorginstanties. Ook een indicatieaanvraag voor verzorg- of verpleeghuis moet u, of uw familie, zelf doen. Bij eventuele problemen hierbij proberen we u als huisartsenpraktijk altijd wel zo veel mogelijk te helpen -en zeker als het gaat om acute zorg, echter ook wij stuiten hierin steeds vaker op dichte deuren omdat er simpelweg geen zorg of (verpleeghuis)bed beschikbaar is. Ook ziekenhuizen liggen steeds sneller vol, zeker tijdens het griepseizoen. Dit betekent dan automatisch dat de zorg op de mantelzorgers neerkomt!

  We willen u en uw familie via deze weg attenderen op de afgenomen beschikbaarheid van zorg van buitenaf en u dringend verzoeken tijdig thuiszorg in te schakelen en/of een indicatie aan te vragen. Wij adviseren u in afwachting daarop een goed vangnet van mantelzorg te regelen met familie en omstanders.

   

  Thuiszorgorganisaties Vlaardingen

  Careyn
  Website: www.careyn.nl
  Telefoonnummer: 088 – 123 99 88

  MOB Thuiszorg
  Website: www.mob.nu
  Telefoonnummer: 010 – 476 08 18

  Zonnehuisgroep thuiszorg
  Website: www.zgvlaardingen.nl
  Telefoonnummer: 010 – 474 13 11

  Argos thuiszorg
  Website: www.argoszorggroep.nl
  Telefoonnummer: 010 – 427 81 99

  Buurtzorg Vlaardingen
  Webstite: www.buurtzorgnederland.com
  Telefoonnummer: 0900 – 690 69 06

  Directzorg Vlaardingen
  Website: www.directzorg.nl/directzorg-vlaardingen
  Telefoonnummer: 088 – 347 32 90

  Aanvraag indicatie CIZ
  Website: www.ciz.nl/aanvraag-doen
  Telefoonnummer: 088 – 789 10 00

  Voor een indicatieaanvraag kunt u familie of vertegenwoordigers vragen om u te helpen bij uw aanvraag. Of neem contact op met uw gemeente. Elke gemeente is verplicht om u gratis ondersteuning te bieden. Dit valt onder de ‘onafhankelijke cliëntondersteuning’. (RIVM)

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent