Waar kunnen wij u mee helpen?

Start dropdown content

Herhaal medicatie

Wanneer u voor 10:30 uur herhaalmedicatie doorgeeft, kunt u de medicatie de volgende werkdag afhalen in uw eigen apotheek. Indien u na half 11 bestelt, zal de medicatie in de meeste gevallen 2 werkdagen later pas bij uw apotheek klaarliggen.

Het is mogelijk om herhaalrecepten aan te vragen door deze in te spreken op de speciaal daarvoor bestemde receptenlijn (te bereiken via het telefoonnummer van de praktijk: 010-4342150). Ook kunt u uw herhaalrecept digitaal doorgeven middels onderstaande knop. Als de medicatie bezorgd moet worden, kunt u dat in het vak 'opmerkingen' noteren.

Let op bij invullen van uw geboortedatum moet u eerst de maand en pas als tweede de dag invullen.

Herhaalrecept aanvragen

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Inschrijven

Let op: De praktijk heeft een lange wachtlijst voor inschrijving. De wachttijd bedraagt momenteel meer dan 1 jaar.

Indien uw huidige huisarts in Vlaardingen zit, dan verzoeken wij de reden van overstappen op te geven. Inschrijvingen van patiënten die van buiten Vlaardingen willen overstappen krijgen voorrang op patiënten die binnen Vlaardingen overstappen van huisarts.

Hieronder kunt u een inschrijfformulier downloaden en deze kunt u inleveren bij de assistente op de praktijk. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Het is ook mogelijk om u online in te schrijven via onderstaand formulier. 

Uw inschrijving wordt pas definitief wanneer de assistente dit telefonisch aan u bevestigd heeft.

Download inschrijfformulier

 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij

Huisartsenpraktijk Elshout en De Vos

Op 24 juni en 6 juli zijn wij bezig met het geven van vaccinaties. Indien u bent uitgenodigd vergeet dan niet uw brief en registratiekaart! Anders kunnen wij u niet vaccineren.

In verband met het zwangerschapsverlof van een van onze assistentes zullen er de komende maanden wisselende assistentes aanwezig zijn op de maandag en woensdag.

 

Co-assistent

onbekend

 

Coronavaccinatie

Patiënten geboren in of vóór 2003 kunnen zelf een afspraak maken via deze link: afspraak maken voor coronavaccinatie.  U hoeft niet te wachten op een uitnodiging. U heeft wel DigiD nodig.

 

Voor meer informatie met betrekking tot vaccinatie, klikt u op deze link: RIVM.

 

Openingstijden

Handig om te weten

Bereikbaarheid

De praktijk is dagelijks bereikbaar voor spoedgevallen van 8.00 tot 17.00 uur op 010 434 21 50 (sneltoets 1).

Afspraak maken: 8.00-10.30

Uitslag opvragen:11.00-12.30

Overige vragen:   15.00-17.00  

Maandag- en vrijdagmiddag is de praktijk alleen voor spoed en dringende zaken bereikbaar. 

Niet afzeggen afspraak kost u geld!

Kom op tijd voor uw afspraak en zeg afspraken van tevoren af als u verhinderd bent. Indien u zonder bericht niet op uw afspraak verschijnt kan u het ‘wegblijftarief’ in rekening worden gebracht. Dit varieert van €25,- voor een normaal consult tot €50,- voor een bijzonder consult (ingrepen, longfunctietesten, etc.). Deze kosten kunt u niet declareren bij uw verzekering.

 

Bloed prikken in de praktijk

Op dinsdag en donderdag kunt u van op afspraak terecht op de praktijk voor bloed prikken. Neemt uw bloedprikformulier mee en neem plaats in de wachtkamer.

 

Co-assistenten

Onze praktijk is een zogenaamde opleidingspraktijk. Dit houdt in dat er regelmatig een student in opleiding tot arts (co-assistent) bij ons aanwezig is. Zij zien samen met de huisarts, of zelfstandig, patiënten en overleggen zo nodig met de huisarts.

Vakantie & Waarneming

Het kan zijn dat de huisarts afwezig is in verband met een nascholing, een vrije (mid)dag, vakantie of wegens ziekte. Ons streven is om de spreekuren zoveel mogelijk doorgang te laten vinden door een waarnemend huisarts, zodat er geen lange wachttijden ontstaan. Wij verzoeken u dan ook niet te wachten tot de arts weer terug is maar gewoon op het spreekuur van de waarnemer een afspraak te maken.

Indien er geen waarnemer aanwezig is voor reguliere spreekuren is de praktijk gesloten en wordt u voor spoedgevallen verwezen naar een van de andere praktijken waar wij mee samenwerken (in hetzelfde gebouw als onze huisartsenpraktijk).

Praktijk gesloten (ivm vakantie of nascholing)

 • 19 t/m 30 juli 2021

Overige afwezigheid dokter De Vos

 • geen

Overige afwezigheid dokter Elshout

 • geen

Overige afwezigheid dokter Schoumakers

 • 22 augustus t/m 9 september

Medewerkers

Mevr. A.A. de Vos
Huisarts

woensdag en vrijdag

Dhr. G. Elshout
Huisarts

maandag en donderdag

C. Schoumakers -Karper
Huisarts

maandag en dinsdag

Irene Bezemer
Doktersassistente/ POH-S

dinsdag (POH), woensdag en donderdag (POH)

Sanne Rijkee
POH-GGZ

vrijdag

Danielle Koole
POH-S

vrijdag (om de week)

Cynthia van Lienden
Doktersassistente en SOH in opleiding

dinsdag, donderdag en vrijdag

Meer informatie

 • Elk half jaar proberen wij een nieuwsbrief te maken met daarin informatie over verschillende aspecten van onze praktijk en om u op de hoogte te brengen van (gezondheids)zaken die op dat moment spelen. De nieuwsbrieven vindt u in de wachtkamer of hier op de website.

  Nieuwsbrief Mei 2020

  Nieuwsbrief Oktober 2020

   

 • Heb je verkoudheidsklachten en/of koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid?

  Blijf thuis. Ziek uit. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek. Laat anderen boodschappen doen, of laat ze bezorgen, zorg dat een ander de hond uitlaat. Heb je huisgenoten, dan mogen zij ook niet naar buiten. Als uitzondering hierop mogen alleen huisgenoten die geen klachten hebben even boodschappen doen. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer naar buiten.

 • Voor betrouwbare uitleg of meer informatie over ziektebeelden en symptomen raden wij u aan te kijken op http://www.thuisarts.nl

  U vind een directe link onderaan deze pagina.

 • Indien u een klacht heeft kunt u contact opnemen met praktijk (info@elshoutendevos.nl, telefonisch, of per post). Wij nemen uiterlijk binnen 7 dagen contact met u op ten einde een gesprek te plannen om deze klacht te bespreken en samen tot een oplossing te komen.

  Mocht u een klacht hebben over uw huisarts en bent u er samen niet uitgekomen, dan kunt u zich wenden tot de SKGE (https://www.skge.nl/). Hier kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

 • Bij het maken van een afspraak zal de assistente u vragen naar de reden. Zij zal u wellicht een aantal aanvullende vragen stellen om vast te stellen welke hulp voor u als patiënt het beste is. Bijvoorbeeld een bezoek op het spreekuur van de arts, praktijkondersteuner of assistente, een telefonisch contact met de huisarts, een recept of een advies van de assistente. De assistente heeft, net als alle medewerkers van de praktijk, geheimhoudingsplicht en vanzelfsprekend zal zij uw privacy waarborgen.

 • Mede door de vergrijzing is de vraag naar zorg de laatste jaren toegenomen in Nederland. We verwachten dat dit de komende jaren alleen nog maar verder zal toenemen. Door de grote vraag is deze zorg echter steeds moeilijker te leveren, zeker als dat acuut (<24uur) of op korte termijn moet.

  Het is de taak en verantwoordelijkheid van de patiënt en familie om zelf thuiszorg aan te vragen. U kunt hiervoor bellen naar desbetreffende thuiszorginstanties. Ook een indicatieaanvraag voor verzorg- of verpleeghuis moet u, of uw familie, zelf doen. Bij eventuele problemen hierbij proberen we u als huisartsenpraktijk altijd wel zo veel mogelijk te helpen -en zeker als het gaat om acute zorg, echter ook wij stuiten hierin steeds vaker op dichte deuren omdat er simpelweg geen zorg of (verpleeghuis)bed beschikbaar is. Ook ziekenhuizen liggen steeds sneller vol, zeker tijdens het griepseizoen. Dit betekent dan automatisch dat de zorg op de mantelzorgers neerkomt!

  We willen u en uw familie via deze weg attenderen op de afgenomen beschikbaarheid van zorg van buitenaf en u dringend verzoeken tijdig thuiszorg in te schakelen en/of een indicatie aan te vragen. Wij adviseren u in afwachting daarop een goed vangnet van mantelzorg te regelen met familie en omstanders.

   

  Thuiszorgorganisaties Vlaardingen

  Careyn
  Website: www.careyn.nl
  Telefoonnummer: 088 – 123 99 88

  MOB Thuiszorg
  Website: www.mob.nu
  Telefoonnummer: 010 – 476 08 18

  Zonnehuisgroep thuiszorg
  Website: www.zgvlaardingen.nl
  Telefoonnummer: 010 – 474 13 11

  Argos thuiszorg
  Website: www.argoszorggroep.nl
  Telefoonnummer: 010 – 427 81 99

  Buurtzorg Vlaardingen
  Webstite: www.buurtzorgnederland.com
  Telefoonnummer: 0900 – 690 69 06

  Directzorg Vlaardingen
  Website: www.directzorg.nl/directzorg-vlaardingen
  Telefoonnummer: 088 – 347 32 90

  Aanvraag indicatie CIZ
  Website: www.ciz.nl/aanvraag-doen
  Telefoonnummer: 088 – 789 10 00

  Voor een indicatieaanvraag kunt u familie of vertegenwoordigers vragen om u te helpen bij uw aanvraag. Of neem contact op met uw gemeente. Elke gemeente is verplicht om u gratis ondersteuning te bieden. Dit valt onder de ‘onafhankelijke cliëntondersteuning’. (RIVM)