Start dropdown content

Herhaal medicatie

Vanaf nu kunt u ook uw herhaalmedicatie bij Apotheek Hoog Lede in ons medisch centrum laten afleveren of thuis laten bezorgen. Dit zorgt voor optimale veiligheid, gemak en snelheid. U kunt dit direct aangeven bij het inspreken van de medicatie via de receptenlijn van het praktijknummer of bij het invullen van het formulier hieronder in het vakje opmerkingen "Apotheek Hoog Lede" te vermelden. Inschrijven bij apotheek Hoog Lede kan hier.

 

Herhaalrecept aanvragen

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Stel een vraag

 • Uw gegevens
  We gebruiken uw gegevens om uw vraag te beantwoorden. Alles wat u invult blijft vertrouwelijk.
Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Inschrijven wachtlijst

Gezien de grote toestroom van nieuwe patiënten hebben we een wachtlijst in moeten stellen voor nieuwe patiënten, dit om de toestroom de komende maanden goed te kunnen verwerken.

Inschrijving voor Apotheek Hoog Lede in ons medisch centrum is wel per direct mogelijk. Inschrijven kan hier.

Via de onderstaande link kunt een inschrijfformulier voor de wachtlijst downloaden. U kunt de ingevulde lijst vervolgens per post of e-mail verzenden danwel afgeven op de praktijk.

Download

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Inschrijven Apotheek Hoog Lede

Vanaf nu kunt u ook uw (herhaal)medicatie bij Apotheek Hoog Lede in ons medisch centrum laten afleveren of thuis laten bezorgen. Dit zorgt voor optimale veiligheid, snelheid en gemak. U kunt dit direct aangeven bij het inspreken van de medicatie of bij het invullen van het herhaalformulier via deze website. Inschrijven kan hier.

Vaccinatiebewijs corona

 • Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.
  Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

  Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden dan kunnen wij u mogelijk helpen. U moet hiervoor aan de volgende punten voldoen:

  • U bent volledig gevaccineerd door de huisarts en u heeft >2 weken geleden via ons uw laatste vaccinatie gehad
  • U heeft aangegeven dat u uw gegevens niet wilt delen met het RIVM

  Stuur dan een e-mail naar onze praktijk, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe. Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen!

Welkom bij Huisartspraktijk De Wit

EXCESSIEVE DRUKTE

Door inhaalzorg (t.g.v. de COVID19-pandemie) en alsmaar stijgende zorgvraag door andere oorzaken is het drukker dan ooit in de huisartsenzorg in heel Nederland en dus ook in onze praktijk.

Wij zijn gelukkig in staat gebleken om extra artsen aan te trekken waardoor extra spreekuurruimte is ontstaan. Dit houdt automatisch in dat er in deze ingewikkelde fase minder keuze is bij welke arts u op het spreekuur kunt komen. Vanaf oktober geldt dat de assistente bepaalt, in geval van een nieuw gezondheidsprobleem, bij welke arts u op het spreekuur komt, uiteraard zoveel mogelijk rekening houdend met uw agenda. Voor ''lopende problemen'' komt u logischerwijze bij de arts die hiermee reeds bekend is. 

Voor wat betreft de assistentes geldt dat er helaas vanaf november gaten in het rooster ontstaan die (nog) niet oplosbaar zijn door een groot gebrek aan gekwalificeerd personeel in de regio. Dit kan oa. tot gevolg hebben dat de wachttijden aan de telefoon op kunnen lopen. We doen er alles aan om de bestaande vacature zo snel mogelijk in te vullen.

Omdat bovenstaande problematiek langduriger aan de orde is (en dubbele werkweken draaien door niemand maanden vol te houden is) hopen én rekenen we op uw begrip.

We zullen het met elkaar moeten doen! Met wat wederzijds begrip zal ons dat lukken!

GRIEPVACCINATIE 2021

In de eerste helft van november 2021 zal de griepvaccinatie worden gegeven. Een uitnodiging volgt ongeveer twee weken voordien.

BELANGRIJKE MEDEDELING MET BETREKKING TOT CONTACT VIA E-MAIL

In verband met nieuwe (en in de praktijk nauwelijks uitvoerbare) privacywetgeving mag er voor het uitwisselen van gegevens tussen artsen en patienten alleen nog gebruik worden gemaakte van zgn. beveiligde e-mails (Zorgmail). 

https://zorgmail.nl/zorgmail-algemeen/secure-e-mail/

In de praktijk komt dit erop neer dat wij u nog wel beveiligd kunnen e-mailen maar dat u, als patient, niet de beschikking heeft over een voldoende beveiligd e-mailsysteem.

Om deze reden kunnen en mogen wij helaas geen e-mails meer beantwoorden die niet via Zorgmail bij ons binnenkomen. 

Ons verzoek is dan ook om ons te bellen en te vragen of wij u een e-mail kunnen sturen. Een e-mail die via Zorgmail bij u binnenkomt kunt u wel volgens de huidige wet- en regelgeving voldoende veilig beantwoorden. 

Het spijt ons dat we onze service op dit punt moeten beperken en realiseren ons dat dit voor u een extra belasting is (net als voor ons team van doktersassistentes) maar we vragen u om begrip voor dit "Haagse Effect''.

Tenslotte adviseren wij u - daar waar uw vraag een herhaalrecept betreft - in het keuzemenu de mogelijkheid te gebruiken het bandje in te spreken.

APOTHEEK HOOG LEDE GEOPEND

U kunt nu ook terecht bij apotheek Hoog Lede in Medisch Centrum Hoog Lede. Optimale samenwerking tussen huisarts en apotheek in een pand zorgen voor veilige en snelle afgifte van uw medicijnen. Inschrijven kan hier.

COVID-19 (CORONA): BELANGRIJKE INFORMATIE

Het coronavirus is nog altijd in onze nabijheid. De ziekte heeft inmiddels een forse impact in de samenleving. Oplettendheid blijft dus belangrijk! Zorg voor goede hygiëne: desinfecteer bv.  regelmatig je handen en als je moet hoesten: hoest in de binnenkant van je elleboog in plaats van in je handen. En geef elkaar nog altijd geen hand!

 • Heb je koorts én ben je aan het hoesten óf ben je kortademig?
 • Ben je ouder dan 70 en heb je een koortsig gevoel?

Kom dan niet naar de praktijk maar bel!

Om deze reden is er voorlopig ook geen inloopspreekuur. Voor het meten van bloeddruk, bloedafname, urinecontrole en het krijgen van injecties dient altijd een afspraak gemaakt te worden via de assistente. 

Kijk voor meer informatie op https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus-china

OOK IN 2021 GEEN CONTRACT MET ZORGVERZEKERAAR DSW

Wilt u weten wat dat voor uw situatie betekent, klik dan op de link hieronder.

Lees meer

 

 

Lees Meer

Coronavirus

Blijf thuis bij 1 of meer van deze klachten: verkoudheid, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, plotseling verlies van smaak en reuk, koorts (boven 38 graden).

 • Laat u zo snel mogelijk testen op corona. Bel 0800-1202 of maak online een afspraak (met uw DigiD)

Bel de huisarts of huisartsenpost als 1 of meer van deze symptomen voor u van toepassing zijn:

 • u wordt in een paar dagen steeds zieker
 • u ademt steeds moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen)
 • u raakt steeds meer in de war
 • u heeft meer dan 3 dagen koorts (38 graden of hoger)
 • u bent ouder dan 70, u heeft een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts (38 graden of hoger)

Ga NIET naar de huisarts toe. De huisarts of assistente zal u aan de telefoon vragen stellen.

Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:

 • Was uw handen vaak met zeep.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geef anderen geen hand.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Ga niet naar drukke plekken.

Kijk voor de actuele adviezen en regelgeving voor kinderen op de website van het RIVM of neem contact op met de GGD.

Bewijs van vaccinatie

Voor een bewijs van vaccinatie voor reizen kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck. Meer informatie over het Coronabewijs vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Bij algemene vragen over COVID-19 bel 0800-1351 (vanuit het buitenland: +312 0205 1351) of kijk op de website van de rijksoverheid.

Openingstijden

Medewerkers

Drs. Jasper de Wit BSc.
Huisarts & Praktijkhouder

Lees meer

 

Drs. Elaine van der Meer-Utomo
Huisarts

Lees meer

Drs. Laura Spaans
Arts in opleiding tot specialist Huisartsgeneeskunde (AIOS)

Lees meer

Cher Steutel
Doktersassistente

Lees meer

Monique Don
Doktersassistente

Lees meer

Avaline Borsboom
Doktersassistente

Lees meer

 

Ellen van Etten
Praktijkverpleegkundige Somatiek

Lees meer

 

Sanne Rijkee
Praktijkondersteuner GGZ

Lees meer

 

Katja Szponar
Praktijkondersteuner GGZ

Lees meer

Handig om te weten

Diabetes mellitus, COPD en Cardiovasculair Risicomanagement

In onze praktijk is er een gestructureerde wijze waarop wordt omgegaan met diabetes mellitus, COPD en (perifeer) vaatlijden. Om te zien wat deze zorg inhoudt, klik hieronder.

Lees meer

Bent u 60 jaar of ouder en wilt u uw risicofactoren in kaart hebben, klik dan hier.

Lees meer

Voor een overzicht van sluiting van de praktijk, klik onderstaande link.

Lees meer

 

Lees meer

Griepvaccinatie

 • Op 3 november 2021 is de griepvaccinatie gegeven. Mocht u de vaccinatie die dag nog niet hebben gekregen dan is er een inhaalmoment op 1 december a.s. Om die dag voor vaccinatie in aanmerking te kunnen komen dient u voordien de assistente te bellen. Dit i.v.m. het bestellen vooraf van extra vaccins. 

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Klachten