Waar kunnen wij u mee helpen?

Start dropdown content

Herhaal medicatie

Voor het aanvragen van herhalingsrecepten kunt u gebruik maken van de herhaalreceptenlijn als u belt met de praktijk. Vanaf nu kunt u ook uw herhaalmedicatie bij Apotheek Hoog Lede in ons medisch centrum laten afleveren of thuis laten bezorgen. Dit zorgt voor optimale veiligheid, snelheid en gemak. U kunt dit direct aangeven bij het inspreken van de medicatie.

Inschrijven kan hier.

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content

Inschrijven

Gezien de grote toestroom van nieuwe patiënten hebben we een wachtlijst in moeten stellen voor nieuwe patiënten, dit om de toestroom de komende maanden goed te kunnen verwerken.

Inschrijving voor Apotheek Hoog Lede in ons medisch centrum is per direct wel mogelijk. Inschrijven kan hier.

Via de onderstaande link kunt een inschrijfformulier voor de wachtlijst downloaden.

Inschrijfformulier Huisartspraktijk Verzijl

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Inschrijven Apotheek Hoog Lede

Vanaf nu kunt u ook uw (herhaal)medicatie bij Apotheek Hoog Lede in ons medisch centrum laten afleveren of thuis laten bezorgen. Dit zorgt voor optimale veiligheid, snelheid en gemak. U kunt dit direct aangeven bij het inspreken van de medicatie of doorgeven aan de assistente. Inschrijven kan hier.

Huisartspraktijk Verzijl Vlaardingen

Praktijk afwezig 

De praktijk is afwezig van maandag 8 augustus t/m vrijdag 19 augustus.

Voor niet-acute en niet-spoedeisende klachten en herhaalrecepten vragen wij u na deze periode weer contact op te nemen met de praktijk.

In het geval van niet-spoedeisende klachten adviseren wij u eerst de volgende websites te raadplegen:

www.moetiknaardedokter.nl

www.thuisarts.nl

Voor zaken die echt niet kunnen wachten, kunt u contact opnemen met huisartspraktijk de Wit via 010-4750752, houdt er rekening mee dat als u gezien moet worden door een huisarts, dit zowel een huisarts vanuit Medisch Centrum Hoog Lede kan zijn, als een huisarts buiten het Medisch Centrum.

Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen:

- meer tijd hebben voor onze patiënten;

- minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;

- betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;

- dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom is onze praktijk die dag gesloten. Voor spoedeisende gevallen kunt u terecht bij de huisartsenpost via www.hapschievliet.nl

Wilt u ons steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/ hoe u dat kunt doen.”

 

Belangrijk bericht:

Zoals u wellicht in de media heeft kunnen vernemen is er een enorme druk ontstaan op de huisartsenzorg. In het land heeft dit zelfs al gezorgd voor het sluiten van huisartsenpraktijken door (ziekte)uitval en personeelsgebrek.

Helaas ondervinden wij hier ook veel hinder van.

De komende maanden kunnen wij dan ook minder bereikbaar zijn dan u van ons gewend bent.

In het geval van niet-spoedeisende klachten adviseren wij u eerst de volgende websites te raadplegen:

www.moetiknaardedokter.nl

www.thuisarts.nl

Mocht u toch een afspraak willen maken dan is het op dit moment vaak niet mogelijk om meer dan 1 klacht per consult te bespreken. Veel patiënten hebben 'klachten opgespaard' in het laatste jaar. Echter kunnen wij dit nu niet allemaal in 1 (dubbel)consult inhalen. U dient daarom per klacht een aparte afspraak te maken. Dit kan dus betekenen dat u wat langer moet wachten om verschillende gezondheidszaken te bespreken, maar op deze manier kunnen de meest dringende klachten van een ieder wel op kortere termijn besproken worden.

Wij rekenen op uw begrip.

 

APOTHEEK HOOG LEDE 

U kunt nu ook terecht bij apotheek Hoog Lede in Medisch Centrum Hoog Lede. Optimale samenwerking tussen huisarts en apotheek in een pand zorgen voor veilige en snelle afgifte of thuisbezorging van uw medicijnen. Inschrijven kan hier.

Bloedprikken:

Bloedafname, zowel voor de huisarts als voor elk ander ziekenhuis of specialist, is weer mogelijk in Medisch Centrum Hoog Lede. Dit gaat echter wel op afspraak. Bel met de assistente om een afspraak in te plannen.

 

Verandering van beltijden:

Per direct is er een aanpassing van de beltijden van de praktijk:

08.00u - 10.30u en 11.00u - 12.00u

Assistentes bereikbaar voor medische vragen of het aanvragen van een afspraak

14.00u - 16.00u

Assistentes bereikbaar voor het opvragen van uitslagen.

Dringend wordt verzocht om herhaalrecepten via de receptenlijn aan te vragen welke gedurende de gehele dag is te bereiken.

Informatie Coronavirus vaccinatie en vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.
Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden dan kunnen wij u mogelijk helpen. U moet hiervoor aan de volgende punten voldoen:

 • U bent volledig gevaccineerd door de huisarts en u heeft >2 weken geleden via ons uw laatste vaccinatie gehad
 • U heeft aangegeven dat u uw gegevens niet wilt delen met het RIVM

Stuur dan een e-mail naar onze praktijk, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe. Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen!

 

Voor meer informatie met betrekking tot vaccinatie, klikt u op deze link: RIVM. Hier vindt u ook het vaccinatie stroomschema waarin staat wanneer een bepaalde medische of leeftijdscategorie wordt opgeroepen en door wie.

Coronavaccinaties in de praktijk

Inmiddels zal de 2e prikronde op 7 juli aanstaande plaatsvinden. Iedereen die hier voor in aanmerking komt, heeft reeds een tijdsafspraak gekregen.

LET OP: U kunt niet kiezen voor een ander merk vaccin. Wanneer u een vaccinatie niet wilt ivm het merk dan kunt u zich afmelden, maar u wordt niet meer in een andere ronde opgeroepen.

Wij geven een aantal gegevens over uw vaccinatie door aan het RIVM. Dat is belangrijk voor uw veiligheid, voor onderzoek en om te besluiten of er bij voldoende hoge vaccinatie graad maatregelen kunnen worden versoepeld. Het RIVM registreert de volgende gegevens: uw BSN, geboortedatum, voornaam en achternaam, uw adres, reden van vaccinatie (leeftijd, medische aandoening, etc), datum en plaats waar u de vaccinatie heeft gekregen, naam en batchnummer van het vaccin. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u dit doorgeven aan onze assistente.

Uitgelicht

Coronavirus

Blijf thuis bij 1 of meer van deze klachten: verkoudheid, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, plotseling verlies van smaak en reuk, koorts (boven 38 graden).

 • Laat u zo snel mogelijk testen op corona. Bel 0800-1202 of maak online een afspraak (met uw DigiD)

Bel de huisarts of huisartsenpost als 1 of meer van deze symptomen voor u van toepassing zijn:

 • u wordt in een paar dagen steeds zieker
 • u ademt steeds moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen)
 • u raakt steeds meer in de war
 • u heeft meer dan 3 dagen koorts (38 graden of hoger)
 • u bent ouder dan 70, u heeft een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts (38 graden of hoger)

Ga NIET naar de huisarts toe. De huisarts of assistente zal u aan de telefoon vragen stellen.

Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:

 • Was uw handen vaak met zeep.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geef anderen geen hand.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Ga niet naar drukke plekken.

Kijk voor de actuele adviezen en regelgeving voor kinderen op de website van het RIVM of neem contact op met de GGD.

Bewijs van vaccinatie

Voor een bewijs van vaccinatie voor reizen kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck. Meer informatie over het Coronabewijs vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Bij algemene vragen over COVID-19 bel 0800-1351 (vanuit het buitenland: +312 0205 1351) of kijk op de website van de rijksoverheid.

Openingstijden

Meer informatie

 • Tijdens afwezigheid ivm ziekte, vakantie en nascholingen van huisarts Verzijl zal de praktijk op weekdagen van 08.00u tot 17.00u worden waargenomen door huisartspraktijk de Wit of door huisartsenpraktijk Elshout en De Vos.

  Achternamen beginnend A t/m L:

  Waarneming door huisartspraktijk Elshout en de Vos

  Achternamen beginnend M t/m Z:

  Waarneming door huisartspraktijk de Wit

  Deze praktijken zijn bereikbaar voor (spoed)gevallen die niet kunnen wachten totdat de eigen praktijk weer open is. Verzocht wordt om herhaalrecepten via onze eigen praktijk voor of na de afwezigheid aan te vragen.

  Huisartsenpraktijk Elshout en De Vos
  Franctijntje de Kadtlaan 44d
  3136 LR Vlaardingen

  TEL: 010-4342150
  ​www.elshoutendevos.nl

  Huisartspraktijk de Wit
  Franctijntje de Kadtlaan 44b
  3136 LR Vlaardingen

  TEL:010-4750752
  www.huisartspraktijkdewit.nl

 • Wanneer het niet mogelijk is zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek bent, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek wordt afgelegd. In de huisartsenpraktijk zelf zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Dit verdient dus de voorkeur. Let op: Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het spreekuur te komen.

 • Voor spoedeisende medische klachten die niet tot volgende werkdag kunnen wachten, kunt u de Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord bellen. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend werken de dienstdoende huisartsen uit de regio op de Huisartsenpost.

  Samen met de Spoedeisende Hulp van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis en de dienstapotheek verzorgt Huisartsenpost NWN de acute zorg in de regio. Alle drie de organisaties zijn gevestigd op het Vlietlandplein bij het Franciscus Vlietland Ziekenhuis in Schiedam.

  Contact Huisartsenpost:

  Tel: 010 – 2493939
  https://www.huisartsenpost-nwn.nl/

  Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord
  Vlietlandplein 2
  3118 JH Schiedam

  Openingstijden huisartsenpost:

  • Op werkdagen van 17:00 uur ’s avonds tot en met 08:00 uur ’s morgens.
  • Tijdens de weekenden en erkende feestdagen 24 uur per dag geopend

  Afspraken:

  Maak vooraf altijd eerst een afspraak. Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

 • Kom op tijd voor uw afspraak en zeg afspraken van tevoren af.  Afspraken tussen 08.00-09.00u kunnen tot maximaal 24 uur van te voren worden geannuleerd, afspraken die gemaakt zijn op de dag zelf kunt u tot 1 uur tevoren annuleren. Bij het niet verschijnen zonder bericht of zonder tijdige annulering van uw afspraak, is het sinds 1 januari 2011 toegestaan de gederfde consulttijd bij u in rekening te brengen. Indien u zonder bericht niet op uw afspraak verschijnt kan u het ‘wegblijftarief’ in rekening worden gebracht.  In onze praktijk hanteren wij de volgende no show-kosten: Consult huisarts, POH of assistente: 25 euro, consult voor chirurgische ingreep, spirometrie, ECG, doppler onderzoek: 50 euro.

 • Indien u een klacht heeft over uw behandeling, de praktijk of een van de medewerkers kunt u contact opnemen met de huisarts Henk-Jan Verzijl (info@huisartspraktijkverzijl.nl, telefonisch, via het spreekuur of per post). Wij nemen uiterlijk binnen 7 dagen contact met u op ten einde een gesprek te plannen om deze klacht te bespreken en samen te zoeken naar een oplossing van uw klacht. Mocht u een klacht hebben over de huisarts en bent u er samen niet uitgekomen, dan kunt u zich wenden tot de SKGE (https://www.skge.nl/). Hier kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke klachtenfunctionaris

 • U kunt de praktijk bellen tussen 14.00u en 16.00u voor uitslagen van uitgevoerde onderzoeken.

Medewerkers

Drs. Henk-Jan Verzijl
Huisarts

Aanwezig op woensdag t/m vrijdag

Drs. Merel Wilkens
Huisarts

Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdagen om de week

Anne Poot-Spa
Assistente

Aanwezig op ma t/m do

Monique Don
Assistente en SOH in opleiding

Aanwezig op dinsdag en vrijdag

Ellen van Etten
Praktijkverpleegkundige
Danielle Koolen
Praktijkverpleegkundige
Sanne Rijkee
Praktijkondersteuner GGZ
Katja Szponar
Praktijkondersteuner GGZ
Sanne van Denzen
POH-GGZ Jeugd
Thouraya
Stagiaire doktersassistente
Sabrye Saglam
Dokterassistente & bloedafname assistente

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent